Supernem opskrift på brombæreddike

38849839_259830304832665_2339786487941300224_n.jpg

Da vi var i sommerhus på Samsø for nogle uger siden lavede jeg denne simple brombæreddike, som jeg har tænkt mig at bruge til dressinger, hælde i julerødkålen samt koge ind til syrlig sirup.

Ingredienser:

  • Brombær
  • Sukker, gerne rørsukker
  • Eddike, fx lagereddike eller hvidvinseddike
  • Sterilt og rent glas, fx en flaske eller et patentglas

Tilberedning:

  1. Skyl brombærrene i koldt vand. Vær forsigtig, hvis de er meget modne og bløde.
  2. Opløs nogle skefulde sukker i eddiken. Det kan du enten gøre i en skål eller direkte i flasken. Mængden af sukker vurderes efter glasset størrelse, og hvor så man ønsker eddiken.
  3. Når sukkeret er opløst man du komme brombærerne i glasset, som enten er tomt eller indeholder eddiken.
  4. Hvis du har blandt eddike og sukker i en skål ved siden af, hæld væsken på glasset.
  5. Nu er der bare tilbage at lave blandingen trække.
  6. Du kan undervejs smage til om du synes der skal mere sukker i.
  7. Den er klar til brug, når du synes, at den har den rette smag. Da kan du eventuelt si brombærerne fra.