Min anmeldelse af Zenz Organic-produkter - AllergyCertified og svanemærkede

Samarbejde med Zenz

Foto: Anna Kjær Voss

Foto: Anna Kjær Voss

For nogle måneder siden fik jeg en række produkter fra Zenz’s Pure Line-serie, hvor jeg gerne vil dele mine erfaringer med deres ansigtscreme, balsam og Copenhagen-hårpudder.

Zenz Pure Line-serien

Zenz er Danmarks største grønne frisørkæde grundlagt af den seje miljøbevidste frisør Anne-Sophie Skjødt Villumsen, som jeg har hørt tale et par gange i forskellige sammenhænge. Hun virker meget passioneret ift. vores miljø og klimaforandringer, hvilket er meget inspirerende. I 2010 lancerede hun og Zenz deres egne svanemærkede og dansk-producerede plejeprodukter. Produkterne er baseret på naturlige og økologisk certificerede ingredienser, der både er miljøvenlige og skånsomme for frisører og brugere.

Zenz Pure Line er en serie uden parfume eller æteriske olier og er derfor velegnet til gravide kvinder, børn og parfumeallergikere. Det er skånsomme og milde produkter med svane- og allergimærke, som er garantien for, at produkterne har en minimal risiko for at bidrage til udvikling af allergi.

Ansigtscremen

Det første produkt jeg vil anmelde er deres ansigtscreme, No. 101 Face Cream Pure - Antiage, Moisture & Hydration. Cremen er AllergyCertified og Svanemærket. Den er blid, fugtgivende og passer virkelig godt til min hud, da jeg umiddelbart har normal, men også lidt sensitiv og allergisk hud. Jeg kan fx ikke tåle kamille, men heller ikke hvis produkter bliver for ‘stærke’ i deres sammensætning af indholdsstoffer fx med parfume. Jeg kan ikke sætte en finger på cremen, og vil bestemt kunne finde på at købe den selv, når jeg løber tør.

Foto: Anna Kjær Voss

Foto: Anna Kjær Voss

Balsamen

Zenz No. 02 Conditioner Pure er også AllergyCertified, Svanemærket og uden parfume. Den fungerer rigtig godt til mit lidt fine hår. Den gør håret let at rede ud, men uden at det bliver klasket, fedtet og tungt. Jeg kan umiddelbart godt lide, at den ikke rigtig dufter af noget særligt. Nogle gange kan jeg godt føle, at jeg går rundt med en sværm af parfume om hovedet, hvis jeg har lånt shampoo eller balsam af andre, når jeg fx selv glemmer at tage det med i svømmehallen. Det synes jeg umiddelbart ikke er specielt behageligt. Så denne balsam fungerer rigtig godt til mig og mit behov.

Foto: Anna Kjær Voss

Foto: Anna Kjær Voss

Hårpudderen

Zenz No. 89 Copenhagen Hair Powder Pure er AllergyCertified og uden silikone og parfume. Jeg har længe gerne ville prøve den, da jeg synes, at pudder/pulver virker som en simpel måde at style sit hår på, og så kan jeg også godt lide, at den ikke kommer på en sprayflaske, men bare kan drysses på. Så det passede mig perfekt, at jeg fik mulighed for at teste den til de dage, hvor jeg gerne vil gøre lidt mere end bare at føntørre mit hår, som ellers er det eneste jeg gør ved mit hår til dagligt.

Hårpudderen er vel en form for kombination mellem en tørshampoo og et stylingprodukt. Hvis man har lidt fladt eller klasket hår, kan man drysse lidt pulver i håret ved hårrødderne, fordele det rundt i håret, og så forestiller jeg mig, at det skiller hårstråene, så håret løfter sig lidt. Det er vel lidt ligesom, når man er på Roskilde Festival, og det er helt tørt og støvet, og man synes, at ens hår sidder super godt pga. alt det støv, der agerer tørshampoo eller hårpudder.

Selvom kiloprisen er rimelig høj, kan jeg anbefale hårpudderet, da det lever op til mine forventninger om at kunne give mit hår et løft og se en anelse mere stylet ud, dog på en meget naturlig måde. Men man bruger også meget lidt ad gangen, så jeg vil tro, at den kan holde længe.

Foto: Anna Kjær Voss

Foto: Anna Kjær Voss

Konklusion

Samlet set kan jeg rigtig godt lide produkterne fra Zenz, da de både lever op til mine forventninger ift. brugen af dem og deres effekt og samtidig lever op til mine standarder om at være fri for farlig kemi og allergivenlige.

Jeg har også prøvet deres shampoo med eucalyptus, som jeg næsten lige er løbet tør for. For tiden tester jeg forskellige shampoobarer, men jeg kunne sagtens finde på at vende tilbage til en af deres shampooer og anbefaler dem også gladeligt til både venner og familie.

Jeg synes, at det er rart at vide, at produkterne er skånsomme for miljø og mennesker, og jeg føler, at jeg trygt kan bruge dem, da alle tre produkter har A-mærket i Kemiluppen (Forbrugerrådet Tænk’s app), som jeg bruger til at kontrollere indholdet i mine plejeprodukter.

Læs mere på https://zenzshop.dk